Hoe gaat het met de ouderen die thuis zitten nu het Corona virus in ons land is? De ouderen zitten immers in de kwetsbare leeftijdsgroep. Om een antwoord op deze vraag te krijgen heb ik de telefoon gepakt en interviews afgenomen. Vervolgens heb ik ze op afstand vastgelegd in hun veilige omgeving. Zorgfotograaf legt ouderen vast in Corona tijd:

Echtpaar Els (75) en Cees Bus (78)

Woonachtig in het mooie Laren.

Hoe vermaken jullie je tijdens de Corona periode?

Meneer Bus ondervindt geen enkele belemmering. Hij speelt in verschillende koren met zijn accordeon. In zijn eigen studio in de tuin is hij nu vele uren te vinden om muziek te schrijven en te maken.

Mevrouw Bus schildert graag. Ze maakt prachtige portretten, zelfs haar man heeft ze geschilderd.  Ze geniet nu ook van een mooi boek. Maar ook de dagelijkse dingen gaan gewoon door zoals de was strijken, koken en de gewone huishoudelijke dingen.

Meneer Bus was voor de Corona crisis iedere avond de deur uit voor de verschillende koren waar hij in zit. Nu is hij iedere avond thuis en kijken ze samen TV. Lastig hierbij is wel dat hij meer van actiefilms houdt en zij van documentaires. Ze wisselen dat nu per dag, zo krijg je ook geen ruzie. Hun kleinzoon gaf ze een goede tip voor het kijken van verschillende programma’s. Dat doen ze nu met de iPad met een koptelefoon. Zo kan hij darten kijken op de TV en zij iets anders op de iPad.

Hoe hebben jullie nu contact met anderen?

Het is nu veel meer via Whatsapp en bellen. Maar ook als ik buiten loop dan maak ik op gepaste afstand een praatje. Het is wel fijner dat het zonnetje nu schijnt waardoor je meer buiten bent.

Hoe komen jullie aan de dagelijkse boodschappen?

De eerste week hebben we voor een week boodschappen gehaald. Maar gelukkig er is nu veel meer eten en doet mevrouw Bus zelf een paar keer in de week boodschappen. Dan spreekt ze gelijk weer wat mensen.

Als de Corona crisis voorbij is, wat gaan jullie dan allereerste doen?

Dat is niet zo moeilijk zegt mevrouw Bus, eerst naar de kapper want mijn haren moeten nodig geknipt worden. Ook willen ze graag lunchen bij het Grand Cafe De Kerkbrink in Baarn. En tot slot wil mevrouw Bus graag bij familie en kennissen even een bakkie doen.

voordeur portret ouderen schilderijMan met harmonica bij de voordeur

Ook benieuwd naar de andere verhalen?

Bekijk alle verhalen