Dit is Femke van der Palen ze is journalist in de zorg en verpleegkundige en dus verpleegkundig journalist. Klinkt wel mooi toch. Ik mocht haar fotograferen voor het glossy magazine FLOOR maar ook voor NU’91.

De eerste keer dat ik haar ontmoette was tijdens een fotoreportage van twee verzorgenden die een ‘make-over’ hadden gewonnen. Ik mocht de twee winnaars vastleggen en Femke deed het interview. Zo leuk hoe zij deze twee dames interviewde. Het gaat op een ontspannen en gezellige manier. Er wordt geregeld gelachen. Daarna mocht ik haar zelf op een andere locatie fotograferen toen ze drie vloggers in de zorg interviewde. Eerst heb ik haar en de zorg vloggers gefotografeerd ook hier weer dat ontspannen sfeertje. De locatie was een hotel. Super mooi ingericht maar het vrij donker. Met mijn studiolampen heb ik voor de juiste verlichting gezorgd en foto’s gemaakt van iedereen individueel en van de groep op de bank.  Daarna interviewde Femke als verpleegkundig journalist de drie zorgvloggers. Je merkt gelijk dat ze uit de zorg komt want ze  spreekt hun taal en snapt waar ze het over hebben.

Lees hier meer over de inspirerende, gepassioneerde Femke van der Palen.

Als verpleegkundige werk ik in de voor mij meest geliefde sector, de ouderenzorg. Iedere dienst maak ik weer genoeg mee, waardoor er nu nog ontelbare verhalen op een stapel liggen om ‘ooit te schrijven’. Want naast verpleegkundige, ben ik verpleegkundig journalist. In deze baan combineer ik mijn liefde voor de zorg met mijn liefde voor het schrijven. De verhalen in de zorg liggen voor het oprapen en ik vind het belangrijk dat ze worden gedeeld. Zodat iedereen ziet hoe waardevol, belangrijk, bijzonder én noodzakelijk deze sector is.

Voor meer Femke kijk dan op haar insta account @femkevdpalen en website: www.femkevanderpalen.nl

Femke verpleegkundig journalist

Op de bank  zitten de drie zorgvloggers  vanaf links Luka Doppen, Nico Garstman, Cheyenne Savage en Femke van der Palen.

Ook benieuwd naar andere blogs?

Bekijk alle verhalen