Hoe gaat het met de ouderen die thuis zitten nu het Corona virus in ons land is? De ouderen zitten immers in de kwetsbare leeftijdsgroep. Om een antwoord op deze vraag te krijgen heb ik de telefoon gepakt en interviews afgenomen. Vervolgens heb ik ze op afstand vastgelegd in hun veilige omgeving.

Mevrouw Nelly Blokker  (94)

Woont in het prachtige Baarn

Hoe vermaakt u zich tijdens de Corona periode?

Mevrouw Blokker vermaakt zich best goed, ze leest graag, kijkt op haar laptop en doet aan handwerken. Maar soms even gewoon niks doen is ook oké. Voor de Corona periode ging ze nog naar de soos en de kerk, dit mist ze wel.

Hoe heeft u nu contact met anderen?

Mevrouw Blokker is blij dat de eerste donkere weken voorbij zijn. Ze heeft contact bij de deur. Nu het mooier weer wordt gaan de contacten ook wat makkelijker.

De paasdagen waren super, ze vertelde dat ze een uitslaper is,  en toen ze eerste paasdag beneden kwam hadden de kinderen een ontbijttafel voor haar gemaakt. Ze hebben zelf een sleutel en zijn stiekem naar binnen gekomen. Ze waren net weg toen ze beneden kwam.

Ook heeft mevrouw Blokker samen met haar zoon via Facetime ‘s-avonds gegeten. Hij thuis en ik ook. Dat zijn mooie momenten en daar geniet ze van

Hoe komt u aan de dagelijkse boodschappen?

De kinderen doen de boodschappen en haar huishoudelijk hulp doet soms ook nog een boodschap voor haar. Ze heeft een fijne buurt die in de eerste weken geregeld wat heeft gebracht; van een soepje tot bossen tulpen. Ook krijgt ze geregeld kaarten. Al deze aandacht tijdens de Corona periode vindt ze fijn al merkt ze wel dat het minder wordt.

Als de Corona crisis voorbij is, wat gaat u dan als allereerste doen?

Haar zoon stelde voor om een eindje te gaan rijden, dat lijkt haar heerlijk even wat anders zien. Maar haar kleinkinderen en de verjaardagen heeft ze zeker ook gemist.

kwetsbare ouderen oudere mevrouw voor de deurkwetsbare ouderen bij voordeur in Corona tijdperk

Ook benieuwd naar de andere verhalen?

Bekijk alle verhalen