Hoe gaat het met de ouderen die thuis zitten nu het Corona virus in ons land is? De ouderen zitten immers in de kwetsbare leeftijdsgroep. Om een antwoord op deze vraag te krijgen heb ik de telefoon gepakt en interviews afgenomen. Vervolgens heb ik ze op afstand vastgelegd in hun veilige omgeving. Zorgfotograaf legt ouderen vast in Corona tijd:

Corrie Schrauwers wordt op Koningsdag 94 jaar.

Woonachtig in Bussum

Hoe vermaakt u zich tijdens de Corona periode?

Mevrouw Schrauwers doet de dingen die moeten gebeuren zoals de plantjes water geven en de was doen. Maar daarbij krijgt ze ook hulp van haar dochter. Die hangt bijvoorbeeld de was voor haar op. Ook krijgt ze om de week huishoudelijke hulp. Door een ziekte aan haar ogen ze slecht ziet en is deze tijd bijzonder saai. Een boek lezen of TV kijken is immers erg lastig.

Hoe heeft u nu contact met anderen?

Contact met andere gaat moeizaam. Mevrouw Schrauwers heeft alleen contact met haar dochters. Omdat ze de cijfers op de telefoon slecht ziet helpen haar dochters bij het bellen. Zo kan ze ook nog anderen spreken. Nog een paar dagen en dan is ze jarig. Op koningsdag 94 jaar. Ze ziet uit naar deze dag want dan komen haar dochters. De ene komt in de ochtend, de andere in de middag. Haar klein- en achterkleinkinderen ziet ze vanwege het virus niet en ervaart dat als een groot gemis.

Laatst is haar schoonzus overleden. Door de omstandigheden kon ze niet naar de begrafenis. Gelukkig heeft ze wel samen met haar dochter nog even afscheid kunnen nemen.

Hoe komt u aan de dagelijkse boodschappen?

De boodschappen doet de buurvrouw voor haar. Zelf komt ze vrijwel niet meer buiten.

Als de Corona crisis voorbij is, wat gaat u dan als allereerste doen?

Mevrouw Schrauwers hoopt dat ze nog naar de verjaardag van haar enige zus kan want dit is in augustus. Ze komt uit een gezin van negen kinderen.

hoe gaat het met de ouderen94 jarige ouderen

Ook benieuwd naar de andere verhalen?

Bekijk alle verhalen