Hoe gaat het met de ouderen die thuis zitten nu het Corona virus in ons land is? De ouderen zitten immers in de kwetsbare leeftijdsgroep. Om een antwoord op deze vraag te krijgen heb ik de telefoon gepakt en interviews afgenomen. Vervolgens heb ik ze op afstand vastgelegd in hun veilige omgeving. Zorg fotograaf legt ouderen vast:

Joke Kruse (73)

Woont in wooncentrum Veenstaete in het dorp Kortenhoef

Hoe vermaakt u zich tijdens de Corona periode?

Mevrouw Kruse vermaakt zich met de dagelijkse dingen zoals haar huis aan kant houden. Ook zit ze graag op haar balkon met een boek.

Hoe heeft u nu contact met anderen?

Mevrouw Kruse heeft veel gezellige videogesprekken met haar kinderen en kleinkinderen.  Ze mist de knuffels van de kinderen maar ook zeker de katten van de kleinkinderen. Op de gang heeft ze contact met medebewoners die in het complex wonen. Ze helpen elkaar veel met kleine dingen. Ook als ze ziek worden helpen ze elkaar waar ze kunnen. Dit deden ze ook al voor elkaar voor de Coronatijd.

Hoe komt u aan de dagelijkse boodschappen?

Ze doet zelf de boodschappen en houdt zicht daarbij aan de regel van anderhalve meter. Maar ze doet ook boodschappen voor haar vriendin Greet die ook op de galerij woont. Ze vraagt dan een boodschappenlijstje en als ze de boodschappen heeft gehaald zet ze die voor de deur. Vriendin Greet maakt voor mevrouw Kruse een vers geperst glaasje sinaasappelsap. Een mooi gebaar vindt ze, zelf maakt ook wel eens wat voor haar. Ook nemen ze wel eens wat lekkers voor elkaar mee.

Als de Corona crisis voorbij is, wat gaat u dan als allereerste doen?

Dat is niet zo moeilijk voor mevrouw Kruse; een dikke knuffel aan de kinderen en kleinkinderen met aanhang geven en even lekker bijkletsen. Daarna gaat ze op vakantie naar de Waddeneilanden, dat is haar favoriete bestemming. En natuurlijk snel naar de kapper want dat is inmiddels al weer even geleden.

Voordeur portret ouderen met boodschappenkartwee ouderen worden bij voordeur fotograaf vast gelegd

Ook benieuwd naar de andere verhalen?

Bekijk alle verhalen