Hoe gaat het met de ouderen die thuis zitten nu het Corona virus in ons land is? De ouderen zitten immers in de kwetsbare leeftijdsgroep. Om een antwoord op deze vraag te krijgen heb ik de telefoon gepakt en interviews afgenomen. Vervolgens heb ik ze op afstand vastgelegd in hun veilige omgeving.

Mevrouw Greet Scheltes (79)

Woont in wooncentrum Veenstaete in het dorp Kortenhoef

Hoe vermaakt u zich tijdens de Corona periode?

 Mevrouw Scheltes doet haar normale dingen binnenshuis op huishoudelijk gebied en geniet van haar balkon met een kopje thee. Ze was de eerste periode angstig voor besmetting maar laat het nu, rekening houdend met de regels, wel wat losser.

Ze is deze week met haar dochter naar Intratuin geweest. In eerste instantie was het wel wat onwennig maar met hulp van haar dochter heeft ze toch genoten van dit moment. Mevrouw Scheltes wil het virus echt niet krijgen. Ze wast vaak haar handen en maakt de handvaten schoon waar ze komt.

Hoe heeft u nu contact met anderen?

Mevrouw Scheltes  heeft contact via de telefoon met andere mensen. Maar in Veenstaete heeft ze ook veel vriendinnen waar ze contact mee heeft. Ze helpen elkaar veel. Laatst had iemand lekkage die moest verhuizen. Dan helpt iedereen elkaar met de dingen die nog mogelijk zijn.

Hoe komt u aan de dagelijkse boodschappen?

Mevrouw Kruse doet voor mevrouw de kleine boodschappen, de rest doen de kinderen. Zelf vindt ze het niks om boodschappen te doen. De eerste week had ze haar wekker gezet om boodschappen heel vroeg te gaan halen maar dit was ook niet de oplossing. Het was een gekkenhuis in het begin in de winkels. Te druk. De kinderen vinden het beter als zij de boodschappen doen.

Als de Corona crisis voorbij is, wat gaat u dan als allereerste doen?

Dan gaat ze met haar dochter, schoonzoon en kleinzoon uit eten naar hun favoriete restaurant 1244 in Ankeveen

Mevrouw Kruse, de vriendin van mevrouw Scheltes, heb ik ook geportretteerd zie verhaal hier: Mevrouw Kruse mist de knuffels van haar kleinkinderen 

Ook benieuwd naar de andere verhalen?

Bekijk alle verhalen