Ik mag weer op pad om de thuiszorg voor Inovum vast te leggen. Op mijn locatie aan gekomen staan daar twee vrolijke thuiszorgmedewerkers voor mij klaar. Zij hebben een aantal cliënten uitgezocht en al ingelicht dat we foto’s gaan maken. Voor vandaag hebben we drie cliënten gepland staan.

Zo staat ook mevrouw V. op mijn lijstje. Als we bij haar aanbellen komt ze kwiek en opgewekt naar de voordeur van haar moderne appartement. Niets wijst erop dat ze al 90 jaar oud is.

Mevrouw laat gelijk haar parkiet Piet zien, ze is daar erg blij mee. Dat snap ik wel hij fluit er lekker op los. Dus eerst maar een foto met mevrouw en haar Piet.

Thuiszorg

Je merkt dat ze blij is met de thuiszorg medewerker waar ze ook echt een band mee heeft. Hierdoor is het voor mij een stuk makkelijker om de goede foto’s te maken. Ze babbelen er lekker op los. Het gaat over haar kleinkinderen maar ook over de toestand in de wereld. Mevrouw staat nog echt midden in het leven.

Mijn opdrachtgever wil de reportage voor meer doeleinden gebruiken. Hierdoor wordt er in verschillende settings gefotografeerd. Bijvoorbeeld op de ene foto met en op de andere zonder thuiszorg uniform. Meestal is het na drie verschillende settings wel klaar. De cliënten zijn vaak op leeftijd en hebben dan niet meer de energie om nog iets anders te proberen. Bij mevrouw V. is hier geen sprake van, ze gaat spontaan nog een puzzeltje aanleggen samen met thuiszorg medewerker.

Ook wil ze me laten zien dat ze nog veel zelfstandig kan. Ze strijkt zelfs haar eigen kleding nog. Het is ook de bedoeling van de thuiszorg om te stimuleren om zo lang  mogelijk zelf dingen te blijven doen. Mevrouw geeft ook aan dat ze blij is dat ze hulp krijgt waar nodig maar graag haar zelfredzaamheid blijft behouden zolang het nog kan.

De thuiszorg levert geweldig werk!

Is dit iets voor u zorgbedrijf maak dan hier een afspraak

Thuiszorg

Ook benieuwd naar andere blogs?

Bekijk alle verhalen