Proefreportage

Proefreportage
Enige tijd geleden kreeg ik als zorgfotograaf een telefoontje of ik een proefreportage wilde maken voor Topaz in Leiden. Reden: men had diverse fotografen over de vloer gehad en was niet echt tevreden met het resultaat. Door meerdere fotografen een proefreportage te laten maken wilde men voor langere termijn een goede keuze maken.

De opdracht
De opdracht was het maken van een foto met interactie tussen een cliënt en de fysiotherapeut. De cliënt is aan het oefenen en de fysiotherapeut begeleidt. De rolverdeling moest bij voorkeur 80% cliënt 20% fysiotherapeut zijn. Het resultaat een warme foto met een positieve klik.

De uitvoering
Op de dag van de reportage werd ik ontvangen door een vriendelijk fysiotherapeut. De locatie was nogal rommelig en stond vol met fysio-attributen.
De cliënt, een vriendelijke man, ging gelijk geposeerd zitten. Dat was natuurlijk niet de bedoeling! Ze zijn gewoon gaan oefenen en ik heb er omheen gelopen en foto’s gemaakt.
Ik heb de fysiotherapeut wel gevraagd wat ze gingen doen en haar advies gegeven hoe ze dat het beste kon uitvoeren in relatie tot de fotografie. Zo handig dat ik zelf ook uit de zorg kom! Na daar een half uurtje foto’s gemaakt te hebben was de reportage klaar.

Sinds die dag maak ik regelmatig foto’s voor Topaz. Een mooie samenwerking die begon met een proefreportage in deze zorginstelling.

Ook benieuwd naar andere blogs?

Bekijk alle verhalen