Een week geleden stond ik met mijn camera in Nieuwegein bij Zorgspectrum

In het kader van de mantelzorgdag (10 november) mochten alle mantelzorgers met hun hulpvrager op de foto. Mooi gebaar en cadeautje van Zorgspectrum.

Ik mocht ze fotograferen in hun eigen appartement of kamer, mooi in hun eigen omgeving. Direct na binnenkomst kwamen de gesprekken meestal snel op gang. Indringende gesprekken over de relatie tussen mantelzorger en hulpvrager, over de duur van de relatie en hoe ze bij Zorgspectrum locatie ‘de Dichter’ kwamen. Tijdens de shoots werd er veel gelachen maar vloeide van geluk soms ook een traan. Het besef werd duidelijk hoe mooi het is om zo met een dierbare om te gaan. Voor mij was het steeds weer een ander verhaal in een nieuwe kamer. Zo trof ik in een appartement een hele familie aan die op verjaardagsvisite was en bij ander huppelde er een kleinkind rond. Veel variatie die tot een bijzondere reportage leidde.

Het was erg bijzonder om zo maar even in iemands leven binnen te komen. Voor mij is duidelijk geworden hoe belangrijk mantelzorgers zijn voor mensen met een hulpvraag.

Ook benieuwd naar andere blogs?

Bekijk alle verhalen