De 2e klassen van De Fontein in Bussum hebben een lunch date met ouderen in de Gooise Warande gehad.

Wat een prachtig mooi project van de wijkcoaches Marjolein van Houten en Mieke van Nimwegen. Zij proberen ouderen te helpen om meer uit hun isolement te komen. Met dit project willen ze ook een verbinding maken tussen deze twee generaties en hopen daarmee inzicht te geven in elkaars belevingswereld. Voor school is het ook een mooi moment om de leerlingen, in het kader van de beroepskeuze, kennis te laten maken.

Tijdens de uitgebreide lunch inclusief overheerlijke kroket, worden er zeer uiteenlopende gesprekken gevoerd. Die gaan van het maken van een selfie tot aan de geschiedenis van Anne Frank. Je ziet dat zowel de leerlingen als ook de ouderen hun best doen om een goed gesprek te voeren.

Zelfs een oudere man heeft zijn diploma’s meegenomen. “Oké”, zegt een van de jongens aan tafel “mooie diploma’s  heeft u hier, maar wat is eigenlijk steno meneer?” Tja, daar heeft deze generatie wel uitleg over nodig.Er worden na de lunch telefoonnummers uitgewisseld en er worden zelfs echte afspraken gemaakt om elkaar vaker te zien. Wat een prachtig, geslaagd project.

Zo mooi om de oude en de nieuwe generatie met elkaar te integreren tijdens een lunch date.

Dit project is mede mogelijk gemaakt door:

Jonger geeft een hand aan oudere

oudere man legt uit aan jongeren over zijn beroep

IMG 0079 - Lunch date

Jong en oud spelen een gezelschapsspel

wijkcoaches met jong en oud

Ook benieuwd naar andere blogs?

Bekijk alle verhalen